Yerba Mate - Beginnersgids

Beginner's Guide to Yerba Mate: Navigating the World of Traditions and Flavors

Veel mensen gebruiken Paraguay Holly als vervanging voor koffie, thee of energiedranken. Er moet echter aan worden herinnerd dat Yerba Mate niet alleen een dosis stimulatie is die afkomstig is van een goed voorbereide infusie, maar ook een aantal andere eigenschappen voor uw lichaam.

Weet je niet met welke partner je moet kiezen om mee te beginnen? Bent u ook niet bekend met de beschikbare accessoires? Dit artikel is voor jou.

Accessoires

Het belangrijkste accessoire van elke mateist is bombilla. Wat is Bombilla? Het is gewoon een rietje dat wordt gebruikt om droogte door bladeren en stengel te filteren. Het kan worden gemaakt van verschillende metalen legeringen (meestal roestvrij staal) relatief eenvoudig te reinigen of natuurlijke materialen die meer betrokkenheid vereisen (bamboe of hout), de keuze is van jou. Onder Bombillas zijn 2 soorten filters het meest populair: lepelvormig en veervormig. Elk van deze modellen heeft zijn aanhangers en tegenstanders, maar de overgrote meerderheid gebruikt rietjes met lepelvormig filter met kleine gaten, wat extreem veelzijdig is en bijna elk type partner aankan.

Ander dat leuk is om te hebben matero - Schip voor Yerba Mate. Je kunt Matero's gemaakt van veel materialen, het meest populair zijn keramiek, kalebas, metaal en hout. De meest voorkomende keuze onder beginners is een beker gemaakt van keramiek vanwege het gebruiksgemak - het moet gewoon worden geleegd en gewassen. Hetzelfde geldt als het gaat om metalen bekers.

Welke Yerba Mate moet kiezen?

Eerste vraag die je jezelf moet stellen is - wat zijn uw verwachtingen?

Als je stimulatie verwacht, moet je een klassieke Yerba Mate overwegen, bij voorkeur voornamelijk bladeren (de zogenaamde Despalada). . Alle kracht van dit prachtige kruid komt van bladeren en, interessant, uit het stof. Variëteiten die bevatten guarana of Katuava kan stimulerend effect ondersteunen.

Als u niet op zoek bent naar een variëteit die rijk is aan cafeïne, maar eerder met een gematigd effect, dan is het de moeite waard om naar te reiken Elaborada Variatie, d.w.z. met maximaal 30% van de Paraguay Holly -sticks bij het zoeken naar een partner met gematigde stimulatie, is het de moeite waard om te kiezen

Verschil tussen Despalada en Elaborada

Als je Mate wilt vinden die het werk van het spijsverteringssysteem en het metabolisme ondersteunt, is het de moeite waard om te proberen Silueta, Regulase of Ontgiften in de naam. Ze bevatten een aromatisch boeket van kruiden die ons lichaam effectief helpen. Onder hen zijn munt en zijn variëteiten, citroenverbena, Boldo, Senna, rozenbeurt en vele andere behulpzame kruiden. Dergelijke variëteiten zijn relatief mild van smaak en stimulerend effect, maar zijn extreem aromatisch en smakelijk.

Tweede vraag die ook belangrijk is, is - hoe reageer je op bittere smaken?

Bitterheid en de intensiteit ervan is vaak het grootste probleem met Yerba Mate. Veel mensen worden ontmoedigd om het te drinken omdat, hoe later blijkt te zijn, een verkeerde variëteit die voor de start is gekozen.

Wanneer de intense, enigszins aardse smaak met een merkbaar rokerig aroma ons stoort Paraguay, omdat dit hun karakteristieke kenmerken zijn. In dit geval moet je naar Mate reiken Argentinië, die wordt gekenmerkt door waarneembare zuurgraad, aangename, maar niet te zware bitterheid met gematigde tonen van de zogenaamde. gerookt vlees. Onder de Argentijnse vrienden kunnen we ook hot-air-gedroogde partners vinden die geen rokerige aantekeningen hebben, zoals Kraus

Je kunt ook naar Uruguayaan maat. In dit geval moet er echter aan worden herinnerd dat dit relatief zwaar grondgenoot zijn. Ze worden gekenmerkt door frisheid, scherpheid en bovengemiddeld stimulerend effect. Interessant is dat dit type partner in Brazilië wordt geproduceerd, uiteindelijk voor de Uruguayaanse markt. Uruguay is de grootste partner importeur ter wereld!

Als het nog te veel voor je is, kun je mild proberen Braziliaans Variëteiten, die worden gekenmerkt door een sterk groene kleur van de bladeren en de methode om te drogen met hete lucht (zogenaamde Sin Humo), niet rook, zoals in het geval van partner uit Argentinië, en vooral Paraguay. Ze worden gekenmerkt door lage intensiteit, zeer matige bitterheid maar relatief hoog stimulerend effect. Deze omvatten de merken Verde maat En Mate Green.

Onze aanbevelingen:

Voor degenen die een grote dosis stimulatie verwachten, die niet zal worden verstoord door bitterheid, meer stof en intensiteit - Mateine ​​cafeïne +, CBSE GUARANA  - Beide met toevoeging van Guarana

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in klassieke partner met mildere smaak maar hoog niveau van stimulatie - Pipore Despalada, Amanda Despalada of Rosamonte Despalada - Zoals u zich herinnert dat Despalada betekent dat stengels en stokken minimaal worden gebracht, niets waar goede Bombilla niet bij zal helpen.

Voor degenen die geen bitterheid in hun brouwsel accepteren - Verde mate frutos tropicales, Verde maat Energia guarana, Yerba Mate Green Cactus - Ze zijn allemaal erg bereikbaar in fruitige en kruidenadditieven.

Voor degenen die op zoek zijn naar een kruidenmengsel die het metabolisme verbetert en de eetlust vermindert - CBSE -regulase, Colon 90-60-90 of Campesino Fitness - Selectie van kruiden in deze melanges zorgt ervoor dat de voorbereide infusie het spijsverteringssysteem effectief ondersteunt, het metabolisme verbetert en het gevoel van volheid veroorzaakt. Als u op zoek bent naar een mengsel dat effectief zal helpen bij de strijd tegen onnodige kilogrammen, zullen deze vrienden het zeker gemakkelijker maken.

We hopen dat we uw keuze gemakkelijker hebben gemaakt. Ga je gang en volg ons op Instagram en Facebook voor aanbiedingen en interessante feiten over Yerba Mate @yerbafun.nl

GERELATEERDE ARTIKELEN