Kalendula

Calendula

Wat het is?:

Calendula is een van de meest populaire kruiden die worden gebruikt bij huidziekten en ontstekingen. De kruidenrondstof is gedroogde kalendula -manden of gedroogde linguale bloemen.

De bloemen worden geoogst terwijl ze bloeien en gedroogd in natuurlijke omstandigheden in een geventileerde en gearceerde kamer of in een droogruimte bij een temperatuur van 35-45 graden Celsius.

Calendula heeft uitstekende meningen, zowel in de farmacologische als de kruidenindustrie, en daarom wordt het gebruikt bij de massaproductie van verschillende soorten medicinale producten.

Wat zijn de voordelen van Calendula?:

Het gebruik ervan vergemakkelijkt de genezing van wonden en ontstekingen, het heeft ook ontstekingsremmende en antischimmelige eigenschappen. Het consumeren van goudsbloemen heeft een positief effect op het spijsverteringssysteem, omdat het organisme flavonoïden trekt uit de bloemen die fungeren als antioxidanten, bescherming tegen vrije radicalen en giftige stoffen. Andere actieve ingrediënten in goudsbloemen zijn triterpeen -saponinen, carotenoïden, polysachariden, fenolzuren, coumarines, fytosterolen en slijm.

Calendula heeft ontstekingsremmende en antischimmelige eigenschappen en versnelt wondgenezing. Bovendien heeft het een diastolisch en choleretisch effect. Het wordt extern gebruikt voor ontsteking van de huid en slijmvliesmembranen van de mond en keel, moeilijk om wonden en verwarde beenzweren te genezen.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN